Snackversieringen in de kerstboom
Leuk om samen te maken, gezellig om met elkaar de boom ermee te versieren en geweldig om tot slot de vogels te zien smullen. Met deze eenvoudige en creatieve recepten om vogelsnacks te maken, begint u de kerstvakantie goed!
Ingrediënten:
Bereiding:
Knoop een touwtje vast aan de dennenappel om 'm straks aan op te hangen. Meng de vogelpindakaas eventueel met vogelvoer, gedroogde insecten of rozijnen en prak het met een lepel of een vork zo veel mogelijk in de dennenappel. Smeer de pindakaas die je over hebt aan de buitenkant en rol de dennenappel als laatste nog door het vogelvoer.
Ingrediënten:
Bereiding:
Hol een halve sinaasappelschil of kokosnootschil uit. Maak aan beide kanten een gaatje en rijg er een touwtje doorheen.
Smelt het vet op een laag vuur tot het volledig vloeibaar is.
Meng het vogelzaad, noten en andere toevoegingen door het gesmolten vet.
Giet het mengsel in de schil.
Laat het hard worden in de koelkast of buiten als het koud genoeg is.
Hang het mengsel in de boom.
Ingrediënten:
Bereiding:
Snijd het fruit in kleine stukjes.
Rijg afwisselend fruit, pinda's en stukjes gedroogd fruit aan de spies of het touw.
Hang de ijspegels in de boom.
Ingrediënten:
Bereiding:
Meng de bloem, het water en het vogelzaad tot een kleverig deeg.
Druk het deeg in koekvormpjes (vergeet niet om er een gaatje in te maken)
Leg ze op bakpapier en bak 10-15 minuten op 180°C, tot ze stevig zijn.
Laat volledig afkoelen, rijg er een touwtje door en hang ze in de boom.
Ingrediënten:
Bereiding:
Vul de lepels met de zaden en hang ze in de boom.
Ingrediënten:
Bereiding:
Rijg de pinda’s één voor één aan het draad met behulp van een naald.
Maak een lus aan de uiteinden van het draad.
Hang de slinger in de boom.
Veel plezier met het verwennen van de vogels!
Naar het overzicht